неділя, 5 лютого 2017 р.

Контрольна робота: «Обмін речовин та перетворення енергії. Травна система»

Контрольна робота по темі:
«Обмін речовин та перетворення енергії. Травна система»
Варіант І
1.              Укажіть захворювання, яке спричинене відсутністю в організмі певного віта­міну:   а) авітаміноз;  б) гіповітаміноз;  в) гіпервітаміноз.
2.      Укажіть продукт харчування, у якому переважають вуглеводи:
      а) оливки; б) персик;   в) рис; г) картопля.
3. Укажіть продукт, який має найбільший вміст білка:
     а) картопля;   б) морква;   в) яблу­ко;   г) риба.
4. Укажіть відділ травної системи, у якому починає розщеплюватися крохмаль:  а) ротова порожнина;  б) шлунок;                                                в) дванадцятипала кишка;     г) товста кишка.
5. Укажіть відділ травної системи, що містить ворсинки:
а) стравохід; б) шлунок; в) тонкий кишечник; г) товстий кишечник.
6. Укажіть орган, у якому виробляється жовч:
а) шлунок; б) дванадцятипала кишка; в) жовчний міхур; г) печінка.
7. Назвіть орган травної системи, у який пережовану, змочену та частково розщепле­ну їжу проштовхує язик:
 а) глотка;  б) стравохід;  в) шлунок;  г) дванадцятипала кишка.
8.      Укажіть захворювання травної системи, спричинене вірусною інфекцією:
а) ботулізм;   б) хвороба Боткіна;  в) холера; г) дизентерія.
9. Укажіть тканину з якої переважно складається язик :
а) м’язова посмугована б) м’язова не посмугована в) сполучна г) епітеліальна
10. Виберіть ознаки, характерні для дисиміляції( Виберіть три правильні відповіді)
А перетворення речовин
Б енергетичні зміни
В місце, де безпосередньо відбуваються процеси
1   розщеплення речовин
2   синтез речовин
3   перетворення речовин
не відбуваються
1   поглинання енергії
2   вивільнення енергії
3   відсутність енергетичних
змін
1   клітина
2   тканинна рідина
3     порожнина кишечнику
    11. Які залози травної системи тобі відомі? Яку функцію вони виконують?

                                                                                                      Оцінювання :
1-9 по 1 б..
10-11 по 1,5 б


Контрольна робота по темі:
«Обмін речовин та перетворення енергії. Травна система»
Варіант ІІ
1.                            Укажіть співвідношення білків, жирів і вуглеводів у харчових продуктах за умови раціонального харчування:
  а) 2 : 2 :1; б ) 1 :1: 2; в) 1 .1 : 4; г) 1 :1 : 6.
2.              Укажіть продукт харчування, у якому переважають жири:
    а) оливки; б) персик;   в) рис; г) картопля.
3.                 Виберіть ряд харчових продуктів з найбільшим умістом вітаміну С:
  а) морква, печінка, шипшина;   б) яєчний білок, лимон, рис;
  в) чорна смородина, лимон, шипшина;  г) аґрус, риба, масло.
4.               Укажіть речовини, які розщеплюються під дією ферментів слини:
    а) білки; б) жири; в) вуглеводи; г) сіль.
5.               Укажіть складову зуба, що виконує функцію його живлення:
    а) дентин; б) цемент; в) емаль; г) пульпа.
6.               Виберіть речовину, що входить до складу слини і сприяє загоєнню ран у ротовій порожнині: а) амілаза; б) мальтаза; в) лізоцим; г) муцин.
7.               Укажіть середовище, у якому діють ферменти шлункового соку:
   а) слабколужне;   б) кисле;   в) нейтральне;   г) лужне.
8.                        Функція жовчі - це:   а) розщеплення жирів;  б) розщеплення білків;
    в) розщеплен­ня вуглеводів; г) емульгація жирів.
9. В якому середовищі активні ферменти шлунку:
а) слабо лужному  б) кислону  в) нейтральному  г)лужному.
10. Виберіть ознаки, характерні для вітаміну С.
А розчинність
Б у яких продуктах переважно містяться
В під дією яких чинників руйнується
1   розчиняється у воді
2 розчиняється у жирах
3    не розчиняється ні у воді, ні в жирах
1   рослинного походження
2   тваринного походження
3   рослинного і тваринного
походження
1   кип'ятіння
2   нарізання продуктів
3   не руйнується ніколи
11.Яка кількість зубів в здорової людини, та на які групи вони поділяються?
Оцінювання :
1-9 по 1 б..
10-11 по 1,5 б


Немає коментарів:

Дописати коментар